Τρίτη 21 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με τον Αντι/χο Καθαριότητας κ. Ζήκο Γ .

Μαρούσι 20/4/2015
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για τη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου με τον Αντι/χο Καθαριότητας κ. Ζήκο Γ .
Την Πέμπτη 16/4/2015 συναντήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου  με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ.Ζηκο Γιώργο  μετα την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου  .
Με ανακοίνωση του την ίδια μέρα το Δ.Σ. του Σωματείου ενημερώνει τους εργαζομένους για τα θέματα που συζητηθήκαν .
Επι των θεμάτων αυτών έχουμε να απαντήσουμε στους εργαζομένους συναδέλφους  και να θέσουμε ερωτήματα για

προβληματισμό και αναζήτηση λύσεων ως <<Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου >>.
Ο εμβολιασμός των εργαζομένων και ειδικά των συμβασιούχων 8μηνών είναι μέσα στις υποχρεώσεις που απορρέουν από νόμους και εγκύκλιους και όφειλε ο Δήμος Αμαρουσίου να τους έχει κάνει .Στον οργανισμό εσωτερικών υπηρεσιών του Δήμου μας ( τ Β  ΦΕΚ 2519 /13  άρθρο 29 παράγ 4.)  ο Δήμος θέτει κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, με ειδικούς κανονισμούς ασφαλείας, με εγκυκλίους, ανακοινώσεις και οδηγίες. Οι κανόνες αυτοί γνωστοποιούνται στο προσωπικό και σε καμία περίπτωση δε δικαιολογείται η άγνοιά τους .
Εμείς ερωτάμε το πρόεδρο του Σωματείου  και την Διοίκηση του Δήμου ΑΝ θα μείνουν απλά στις διαπιστώσεις  και θα συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων , με την μη εφαρμογή των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας που  περιλαμβάνονται και στον νόμο  4144/2013.
Για το αμαξοστάσιο στην Αμ Χαλανδρίου 41 και τα χάλια που βρίσκετε , εμείς θέτουμε το  ερωτήματα : α)Γιατί μέχρι και σήμερα καμία Διοίκηση του Δήμου δεν φρόντισε να φτιάξει σύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις για την συντήρηση και φύλαξη της περιουσίας του Μαρουσιωτικου λαού . β) Αλήθεια τι έγινε με την προκαταρκτική έρευνα για τις δολιοφθορές σε οχήματα του Δήμου μας( 5/3/2014 και 4/4/2014) .
Για την συντήρηση των οχημάτων θα θέλαμε να μάθουμε αν από το 2007 μέχρι και σήμερα έχει γίνει παραλαβή του εξοπλισμού και του Στόλου των Οχημάτων(  από την προηγούμενη Διοίκηση κ. Τζανικου ) καθώς και από το 2007 μέχρι και σήμερα πόσες φορές και ποιο το κόστος για την αγορά εργαλείων για το συνεργείο συντήρησης οχημάτων του Δήμου μας .
Για το θέμα του Προσωπικού και αν επαρκεί αυτό για την λειτουργία του Δήμου μας ,ερωτάμε αν όλοι οι εργαζόμενοι είναι τοποθετημένοι και ασκούν τα καθήκοντα της ειδικότητας τους στο Τμήμα που με απόφαση Δήμαρχου έχουν τοποθετηθεί .
Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της μεταφοράς των ογκωδών στο ΧΥΤΑ για το οποίο έχουμε τοποθετηθεί με πρόσφατη ανακοίνωση μας  ως  <<Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου >>   ερωτάμε τον πρόεδρο του Σωματείου  κ. Κωνσταντα Σ. και των Γραμματέα κ. Κριτσωτακη Δ.   εάν πέραν της ανακοίνωσης που δημοσιοποιήσαν στις 16/4/2015  πότε  θα καταθέσουν  κάποιο σχέδιο ενεργειών αποτροπής των ιδιωτικοποιήσεων  στον Δήμο μας  ( πχ νομικές , συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις κτλ. ) η  θεωρούν ότι με την Ανακοίνωση θα αποτρέψουν τις ιδιωτικοποιήσεις .
Αν θεωρούν κάποιοι ότι από το 2007 μέχρι και το 2015 η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου  έχει καλύψει τις υποχρεώσεις της σε Μέσα ατομικής προστασίας  για όλα αυτά τα χρόνια προς τους εργαζόμενους , εμείς να θυμίσουμε ότι από το 2007 μέχρι και σήμερα 2015 οι εργαζόμενοι έχουν πάρει  για όλα αυτά τα χρόνια ένα ζευγάρι παπούτσια δυο  αδιάβροχα ένα ψάθινο καπέλο και ένα ζευγάρι γυαλιά προστασίας των ματιών  και όχι αυτά που καθορίζονται  με την ισχύουσα νομοθεσία, ΚΥΑ 53361/06 (ΦΕΚ1503/2006) .
Τέλος για το ποιο σημαντικό θέμα της ανακοίνωσης που αφορά τις απλήρωτες υπερωρίες των εργαζομένων και τα ρεπό τους , εμείς θέτουμε το ερώτημα αν εφαρμόζεται η εργατική νομοθεσία και ότι απορρέουν από αυτήν για βάρδιες εργασίας  κατά τις ημέρες αργίας ,ανάρτηση υπηρεσιών –βάρδιες  κτλ. .
Είναι η όχι  επιλεκτική μεταχείριση  προς τους εργαζομένους  όταν δεν αναρτώνται υπηρεσίες βάρδιας προκειμένου να φαίνεται εκεί όλο το προσωπικό της Διεύθυνσης αποφεύγοντας έτσι τις διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους και το ρόλο που ο καθένας έχει .
Αφήνουμε στην κρίση των συναδέλφων να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για το πώς  αντιμετωπίζει η παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ  (ΠΑΜΕ) και ο συνδυασμός του << ενιαίου >> ψηφοδελτίου τις ιδιωτικοποιήσεις  (μεταφορά ογκωδών και συντήρηση - επισκευή οχημάτων ) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου