Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ποιον εξυπηρετεί η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας ;



Κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου Στις 5/5/2015  και μετα την παρέμβαση του προέδρου του  Σωματείου κ. Κωνσταντα  για την μη απόδοση των μέτρων ατομικής προστασίας για 8 χρόνια  στους εργαζομένους του δήμου μας ( πλην το 2011) ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Τσιπουρακης στην τοποθέτηση του είπε στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου ότι στη θητεία του ως Αντιδήμαρχος καθαριότητας την περίοδο 2007-2008  οι εργαζόμενοι είχαν προμηθευτή στολές, παπούτσια κτλ. .
Θα θέλαμε από τον κ Τσιπουρακη να δώσει στην δημοσιότητα την μελέτη για τα Μ.Α.Π. που συνέταξε η υπηρεσία την περίοδο που ήταν  αντιδήμαρχος καθαριότητας  καθώς και τα τιμολόγια αγοράς και τις καταστάσεις όπου ενυπόγραφα έχουν παραλάβει οι εργαζόμενοι τα προβλεπόμενα από τον νόμο Μ.Α.Π.
Θα θέλαμε να του θυμίσουμε και αν μπορεί ας μας  διαψεύσει ότι οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου στην θητεία του παρέλαβαν ρούχα και Μ.Α.Π. ξεχνά όμως ότι αυτά ήταν από την προηγούμενη διοίκηση και ήταν χρωστουμενα του έτους 2006.
Για τα παπούτσια στα οποία αναφέρει ότι το κόστος αγοράς έφτανε τα 90 ευρώ το Ζευγάρι  θα
θέλαμε πολύ να μας κάνει γνωστό την εταιρία από την οποία αγοράστηκαν  και το τιμολόγιο αγοράς καθώς και ποιοι τα παρέλαβαν και πότε .
Ακόμη θα θέλαμε να μας απαντήσει τι παρέλαβε από την προηγούμενη διοίκηση κ.Τζανικου σε εξοπλισμό και οχήματα στα εξωτερικά συνεργεία  και ποιος είναι ο στόλος που σήμερα είναι στην διάθεση των εργαζομένων για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τους δημότες του Αμαρουσίου .
Εμείς να του θυμίσουμε ότι από την ημέρα που ανέλαβαν ως διοίκηση , οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου έχασαν :
Το καθιερωμένο αρνί που δίνονταν κάθε Πάσχα ,την γαλοπούλα τα Χριστούγεννα . τα δώρα στα παιδιά των εργαζομένων (όχι δωροεπιταγες ), την εκπαίδευση που παρεχόταν στο σύνολο των εργαζομένων , τα ρούχα εργασίας που περνάμε κάθε χρόνο ,τα Μ.Α.Π. καθώς και 105 συναδέλφους που έβγαλε πλεονάζον και έφυγαν από τον Δήμο  ,την αύξηση των χρεών στην εφορεία και το ΙΚΑ ,
Όταν ανέλαβαν τι διοίκηση του Δήμου ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρέλαβαν και 8 σουπακια μικρά που είχαν αγοραστεί το 2004 . Τα 4 μεγάλα σάρωθρα που έχουν αρκετές χιλιάδες ώρες εργασίας (περίπου 28.000. ώρες ) μέχρι και σήμερα δεν έχουν αντικατασταθεί .
Θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι σήμερα η καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν οφείλετε στους εργαζομένους μας που με φιλότιμο και αυταπάρνηση εργάζονται   .Δεν είναι δυνατόν να μην έχουν αγοραστεί μπαταρίες ,ελαστικά και διάφορα αναλώσιμα ,  να μην έχει  επισκευαστή για πολλά χρόνια το πλυντηρίων των κάδων , για ένα χρόνο να μην μπορεί να επισκευαστούν οι φορτωτές  , και σήμερα να μην έχουμε ούτε έναν μηχάνημα για την αποκομιδή των ογκωδών και να δουλεύουν για την αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων 4 απορριμματοφόρα από τα 24 που διαθέτουμε .

Τέλος θα θέλαμε να θυμίσουμε στο Σώμα του Δημοτικού Συμβούλιο ότι την περίοδο του 2007-2015 δεν θυμόμαστε να έχει  γίνει καμία αγορά για την ανανέωση του στόλου των οχημάτων (μικρά φορτηγά .απορριμματοφόρα ,μεγάλα φορτηγά , σύγχρονης  αντιρρυπαντικής  τεχνολογίας ) που πρέπει να εξυπηρετούν τους Δημότες .

Θα πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε εργαζόμενοι και δημότες πως γίνεται ένας Δήμος μέχρι και το 2006  να είναι πρότυπο στις υπηρεσίες παροχής (καθαριότητα ,συγκοινωνία και λοιπές υπηρεσίες ) και σήμερα το μόνο που εισπράττουμε είναι η δυσαρέσκεια .
Ποιον εξυπηρετεί η απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου μας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου