Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου

Μαρούσι 17/6/2015 
 
ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου

Το φαινόμενο των ιδιωτικοποιήσεων ή της ανάθεσης εργασιών της υπηρεσίας καθαριότητας ,των Παιδικών Σταθμών κ,τ,λ, των Δήμων δεν αποτελεί «νέο φρούτο».
Έρχεται από την νεοφιλελεύθερη διακυβέρνηση της χώρας των προηγούμενων ετών και από την πλειοψηφία των αιρετών στην τοπική αυτοδιοίκηση που συνεχίζουν να στηρίζουν και να υπηρετούν αυτή την πολιτική, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής Αμαρουσίου (και όχι τυχαία Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου κ. Πατουλη Γ. ) να παραδώσει τον τομέα οδοκαθαρισμού καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων , την προσεχή παρασκευή 19/6/2015 ,σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας. Επικαλείται την «έλλειψη προσωπικού», «τα παράπονα των δημοτών», την «ελλιπή χρηματοδότηση», την τουριστική εικόνα του Δήμου … πράγματα γνωστά εδώ
και χρόνια… Βέβαια, η εν λόγω ιδιωτικοποίηση αποτελεί μια σχεδιασμένη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια , για πλήρη ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρου τομέα της διαχείρισης των σκουπιδιών.
Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια δεν ακούσαμε κουβέντα που πάνε τα 25.000.000.,00 ευρώ το χρόνο από τα ανταποδοτικά τέλη σε μια υπηρεσία που δεν έχει περισσότερους από 100 εργαζόμενους και καμιά 20αριά οχήματα σε λειτουργία για να καλύψει τις ανάγκες τις πόλης σε όλα τα επίπεδα .
Οι ΣΔΙΤ αποτελούν ένα ακόμη «όχημα» των τοκογλύφων και των δανειστών, στην προσπάθειά τους να αλώσουν τις εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας και να επιβάλλουν την επισφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και το φθηνό μεροκάματο. Οι ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των δήμων δεν αντιμετωπίζεται όμως μόνο με τις αντιδράσεις των εργαζομένων στα τοπικά πρωτοβάθμια συνδικάτα, οι αντιδράσεις χρειάζεται να γενικευτούν και να υπάρξει συνολική αντιμετώπιση του φαινομένου από όλους τους εργαζόμενους το κλάδου και την κοινωνία που θα κληθεί να πληρώσει τα υπερκέρδη των εργολάβων.
Όλα τα παραδείγματα από τις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων αγαθών δείχνουν ότι όλοι, χρήστες των υπηρεσιών και εργαζόμενοι, βγαίνουμε ζημιωμένοι. Όλοι εκτός από τους ιδιώτες που γεμίζουν με τεράστια ποσά την τσέπη τους.
Καλούμε την κυβέρνηση να συνεχίσει, όπως ξεκίνησε με τον νόμο 4325/2015, στο ξήλωμα των μνημονιακών μέτρων και δεσμεύσεων που χρησιμοποιεί ως εργαλεία η πλειοψηφία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να καταργήσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των δήμων.
Να προχωρήσει στην άμεση κατάργηση του αρ. 61 του ν.3979/2011 που δίνει τη δυνατότητα εκχώρησης αποκομιδής απορριμμάτων σε εργολάβους και στην άρση της απαγόρευσης πρόσληψης μόνιμου προσωπικού τουλάχιστον σε πρώτη φάση στις υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό και να γίνει έλεγχος που πηγαίνουν τα χρήματα από τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες .
Η παράταξη
<<Ανεξάρτητη ενωτική κίνηση εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου >>
http://anejartitikinisi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου